Over ons

Stichting SeniorWeb Deurne is een vrijwilligersorganisatie die computerhulp en -cursussen aanbiedt aan 50-plussers.

Wij beschikken over een eigen instructielokaal  in het centrum van Deurne, in 2018 voorzien van nieuwe lescomputers. Onze adviseurs en docenten zijn eveneens senioren, veelal afkomstig uit het onderwijs en/of de computertechnologie. Zij weten uit eigen ervaring welke moeilijkheden ouderen kunnen ondervinden bij het gebruik van een PC, laptop, tablet of smartphone.

SeniorWeb Deurne is een zelfstandige stichting, aangesloten bij de landelijke SeniorWeb organisatie.

Cursussen

Onze (korte) cursussen worden in drie blokken per jaar aangeboden; enkele weken voor aanvang van het nieuwe blok wordt het programma vastgesteld. U vindt het steeds op onze website. Doordat wij een vrijwilligersstichting  zijn kunnen wij de lessen zeer betaalbaar houden, en bij de prijzen zijn de lesmaterialen inbegrepen. De groepen zijn klein, en het tempo rustig. Er zijn steeds twee docenten aanwezig.

Inloopcafé

Elke vrijdagmiddag is het lokaal geopend voor ons Inloopcafé. Iedereen met een abonnement is dan welkom om een probleem met een programma te komen bespreken, zomaar wat te oefenen, of iets uit te proberen onder begeleiding van een van onze vrijwilligers. Alle cursisten van het lopende cursusblok kunnen dan ook de lesstof komen oefenen.

Technische Helpdesk

Bij technische problemen kunnen Inloopabonnees gratis een beroep doen op onze Technische Helpdesk. Deze vindt tweewekelijks op woensdagavond plaats, in het instructielokaal (even weken).

Themabijeenkomsten

Circa tien keer per jaar organiseren wij voor onze Inloopabonnees een themabijeenkomst over een actueel onderwerp. De deelname is gratis. Het programma voor het lopende cursusblok is steeds te vinden op onze website. Maar de abonnees worden ook per email op de hoogte gehouden.

N.B.: De hulp die door onze vrijwilligers wordt geboden is geheel op eigen risico!