Workshops en themabijeenkomsten

Elk voor- en najaar organiseren wij een tiental workshops en themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Deze duren twee uur.
Inschrijven kan tot een week voor aanvang. De deelnamekosten bedragen €10; uw deelname is pas definitief na ontvangst van uw betaling.
Voor Inloop-abonnees zijn de themabijeenkomsten gratis.

 

Najaar/winter 2019

 
Themabijeenkomst Ongewenste e-mail         dinsdag 17 december 19.30 uur

Krijgt u ook wel eens een mailtje, waarvan u denkt ‘Wat moet ik daar nou mee? Is het wel veilig? Klopt het wel? Word ik niet voor de gek gehouden of bedonderd?’ In deze bijeenkomst vertellen we u hoe u foute mails kunt herkennen en wat u ermee kunt doen.

Verwijderen? Reageren? Voorkomen? Dat laatste is niet zo gemakkelijk. Hoe meer u op internet zit, hoe groter de kans dat u dat soort mails ontvangt. Maar we proberen u zoveel informatie te geven, dat u er beter mee kunt omgaan. Niet alleen op de computer, maar ook op de telefoon of tablet, en als u Facebook gebruikt of WhatsApp.

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

Inschrijven (t/m 10 december)

 
Workshop Spotify                                   maandag 13 januari 19.30 uur

 Spotify is een van oorsprong Zweedse dienst die sinds 18 mei 2010 ook door Nederlanders is te gebruiken. Centraal bij de dienst staat het luisteren naar muziek. Met Spotify kunt u  cd’s en losse nummers van allerlei internationale en Nederlandse artiesten beluisteren via de computer. Opslaan van de nummers op uw computer zonder deze te kopen is niet mogelijk, wel het rechtstreeks beluisteren ervan. Dat heet ‘streaming muziek’

Er zijn meerdere varianten. Spotify Free is de gratis variant waarbij u onbeperkt muziek kunt luisteren op uw computer, tablet en smartphone. U krijgt dan wel tussen sommige nummers in reclame te horen. De opbrengsten daarvan maken het mogelijk dat Spotify de dienst gratis kan aanbieden. Voor € 9,99 per maand kunt u de dienst ook offline gebruiken, en krijgt u geen reclame te horen.

Tijdens de workshop bespreken we de gratis variant die u kunt downloaden, en laten we zien hoe het in zijn werk gaat.

Deelnamekosten € 10.

Inschrijven  (t/m 6 januari)

 
Themabijeenkomst Google Earth           dinsdag 14 januari 13.30 uur

Wilt u de wereld verkennen? Weten hoe een en ander er in het echt uitziet? Het kan met Google Earth. Dat is een app waarmee u vrijwel elke plek op de wereld kunt opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto’s. Zo kunt u vanuit uw luie stoel virtuele tours maken door heel veel gebieden. Er zijn bijvoorbeeld unieke locaties te vinden uit de BBC-documentaire Earth. Of u kunt meer dan 30 Amerikaanse natuurparken verkennen, en een virtuele wandeling maken door de Grand Canyon,  Death Valley of Yosemite Park. Ook kunt u allerlei dingen leren over de wereld. Als u bijvoorbeeld ‘Wat is de hoofdstad van Bulgarije?’ intoetst, stuurt Google u naar Sofia en krijgt u via kenniskaarten informatie over de stad en de omgeving. Zelfs aan het delen van uw belevenissen is gedacht. In Google Earth 9.0 kunt u ‘ansichtkaarten’ verzenden van een bijzondere locatie; als uw vrienden die ontvangen, worden ze naar de betreffende plek gestuurd.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar onze themabijeenkomst en we laten u het nodige zien! U zult versteld staan.

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

Inschrijven (t/m 7 januari)