Themabijeenkomsten

Voor onze Inloopabonnees organiseren we elk jaar minstens tien gratis themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Deze duren steeds twee uur. Hieronder vindt u het programma voor de komende maanden.
Inschrijven kan tot een week voor aanvang. Vul voor elke bijeenkomst een apart aanmeldformulier in.
Niet-abonnees kunnen de themabijeenkomsten tegen betaling eveneens bijwonen. Voor hen bedragen de kosten €10 per keer. Let wel: uw deelname is pas definitief na ontvangst van de betaling.

 

E-readers                                                                                                               Dinsdag 18 april 13.30 uur

E-readers hebben veel voordelen ten opzichte van papieren boeken. De lettergrootte is bijvoorbeeld makkelijk aan te passen aan wat u nodig heeft, u heeft geen boekenlegger meer nodig omdat het apparaat onthoudt waar u gebleven bent, en u kunt makkelijk vanuit huis nieuwe boeken aanschaffen of lenen. Een belangrijk pluspunt is ook dat u er een enorm aantal boeken op kwijt kunt; handig op vakantie bijvoorbeeld.

In deze workshop willen we de volgende zaken behandelen:

  1. Wat is een e-reader precies en wat zijn de voor- en nadelen van de modellen die op de markt zijn?
  2. Waar zijn ze te koop, en waar moet u bij aanschaf op letten?
  3. Hoe functioneert een e-reader en wat doet u met de verschillende instellingen?
  4. E-boeken kopen, en boeken van anderen op uw e-reader zetten.
  5. Het beheren en terugvinden van boeken.

Let wel op: een e-reader is een apart apparaat. (En dus geen tablet, waar je ook op kunt lezen.)

> Inschrijven (t/m 10 april)

Keepass                                                                                                                     Donderdag 4 mei 13.30 uur

Wie regelmatig op het internet actief is (en wie is dat niet vandaag de dag) heeft al gauw een hele serie wachtwoorden in gebruik. Regelmatig wordt ons voorgehouden dat die allemaal verschillend moeten zijn, en ook van tijd tot tijd veranderd moeten worden. 

Het is natuurlijk ondoenlijk om al die verschillende wachtwoorden te onthouden. En je kunt alles wel in een schriftje noteren, maar helemaal probleemloos is dat ook niet. Zo kun je de letter o voor een nul aanzien, of de l voor een hoofdletter i; het schriftje kan zoekraken en is ook niet bestand tegen nieuwsgierige blikken. Je moet de wachtwoorden ook nog steeds iedere keer opzoeken.

KeePass is een gratis programma voor de laptop of PC, waarmee je nog maar één hoofdwachtwoord hoeft te onthouden. Alle andere  wachtwoorden kunnen er veilig in worden opgeslagen. Je hebt alleen nog maar dat ene hoofdwachtwoord nodig om alle andere te kunnen activeren als je ze nodig hebt. Dat kan zelfs automatisch gaan bij het aanklikken van de gewenste website.

Het programma biedt verder nog allerlei handigheidjes. Bent u benieuwd? Kom naar onze bijeenkomst en we vertellen u er graag alles over. Heeft u een laptop, dan kunt u die meebrengen en Keepass eventueel meteen installeren. Zorg er dan wel voor dat de batterij van te voren is opgeladen.

> Inschrijven (t/m 26 april)

Foto’s op de iPad en de iPhone                                                                          Dinsdag 16 mei 13.30 uur

Tijdens deze themabijeenkomst laten wij u graag zien welke mogelijkheden er allemaal zijn om de foto’s op uw iPad of iPhone te bewerken. U kunt daarbij denken aan het mooier maken van de foto’s, er een filter over plaatsen, een uitsnede maken, er teksten op zetten enz. enz. Ook wordt er  aandacht besteed aan de diverse mogelijkheden van de camera, en wat u verder nog met foto’s kunt doen.

> Inschrijven (t/m 8 mei)

Veilige digitale wereld                                                                               Donderdag 1 juni  13.30 uur

> Inschrijven (t/m 24 mei)