Workshops en themabijeenkomsten

Elk voor- en najaar organiseren wij een tiental workshops en themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Deze duren twee uur; de deelnamekosten bedragen €10.
Voor Inloop-abonnees zijn de themabijeenkomsten gratis.

U kunt zich opgeven door een mailtje, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer, te sturen naar admin@seniorwebdeurne.nl

 

Najaar 2019

Workshop Streamen                                             maandag  16 september 19.30 uur

Streamen – wat is dat eigenlijk? Kan ik dat ook? Waarschijnlijk doet u het al. Tenminste, als u Netflix of Videoland gebruikt. Of films en series bekijkt bij Ziggo en KPN. Mogelijk gebruikt u de apps al die beschikbaar zijn op uw tv.

Maar hoe gemakkelijk zou het zijn, als u die leuke YouTube filmpjes of andere info op uw telefoon of tablet op het grote scherm van uw tv zou kunnen zien?  Dat gaan we u in deze workshop haarfijn uitleggen. Een interessante bijeenkomst dus!

 

Workshop Foto’s op de telefoon                                   dinsdag 1 oktober 13.30 uur

Heeft u dat ook? Heel veel foto’s gemaakt met uw telefoon, maar wat dan? Wat kun je ermee? Waar laat je ze allemaal, en kun je ze bewerken? Hoe moet je ze opslaan – een telefoongeheugen zit immers gauw vol?

Op deze vragen (en meer) geven we u in deze workshop een antwoord.

 

Themabijeenkomst Navigatie                                      dinsdag 8 oktober 19.30 uur

Tijdens deze themabijeenkomst leggen we  twee soorten navigatieprogramma’s uit:

  • Een pakket waarvoor geen internetverbinding noodzakelijk is, vergelijkbaar met Google Maps
  • Een pakket dat zeer gedetailleerd alles weergeeft, met de mogelijkheid om coördinaten en routes op te slaan.  Ook hiervoor heeft u geen internetverbinding nodig. 

Hierna kunt u zonder problemen op pad –  te voet, met de fiets of met de auto.