Themabijeenkomsten

Onze themabijeenkomsten zijn uitsluitend bedoeld voor Inloopabonnees. Deelname is gratis.

U kunt zich tot een week van tevoren inschrijven door een mailtje, voorzien van uw naam, adres en telefoonnummer, te sturen naar admin@seniorwebdeurne.nl

Bent u nog geen abonnee, dan kunt u eventueel per direct een abonnement afsluiten. Klik voor meer informatie op Inloop in het bovenscherm.

Een fotoboek maken Woensdag 27 maart, 9.30 uur

Vroeger plakte iedereen zijn of haar fotoalbums in met afzonderlijke printjes. Maar tegenwoordig willen veel mensen graag online een fotoboek maken en als één geheel laten afdrukken. Dat is niet alleen aantrekkelijker en handiger, maar vaak ook veel goedkoper, en het is een leuke, creatieve activiteit. Wilt u het eens proberen en bent u op zoek naar de kneepjes van het vak, dan is deze themabijeenkomst een uitstekende kennismaking.

Een fotoboek maken en laten afdrukken kan bij een groot aantal aanbieders. Wij gebruiken in deze bijeenkomst het programma Albelli. Er zijn natuurlijk nog veel meer aanbieders op de markt die ook prima producten leveren. Als u thuis aan de slag gaat met een andere aanbieder, dan weet u toch in ieder geval al het nodige, en de principes zijn overal hetzelfde.

We behandelen niet alleen het plaatsen van foto’s en teksten in het fotoboek, maar ook het gebruiken van verschillende achtergronden, leuke ideeën om het boek aantrekkelijker te maken en nog allerlei andere tips.

FacebookWoensdag 17 april, 9.30 uur

Facebook is met meer dan een miljard leden wereldwijd ontzettend populair. Het is een netwerk om contact te houden met anderen.

Wilt u meedoen met Facebook dan begint u met een pagina over uzelf aan te maken. Dat mag u heel beperkt houden, maar er is ook plaats voor allerlei informatie, foto’s en berichtjes. Vervolgens kunt u Facebook gebruiken om

  • anderen te laten weten hoe het met u gaat
  • te kijken hoe het met anderen gaat
  • oude bekenden op te sporen (u ziet bijvoorbeeld wat voor werk ze tegenwoordig doen en waar ze wonen, en misschien zijn er foto’s)
  • spelletjes met andere bezoekers te spelen, zoals schaken en Monopoly (de spelletjes zijn meestal wel Engelstalig).

Het is erg simpel om contact te leggen met andere gebruikers. U reageert bijvoorbeeld op een foto of u verzendt een persoonlijk berichtje.

Bij Facebook kun je zowel op de PC als met tablet en smartphone terecht. Deze themabijeenkomst laat u zien hoe het in zijn werk gaat.

Google Foto’s – Woensdag 24 april, 9.30 uur

Tijdens deze themabijeenkomst willen wij het graag hebben over de vele mogelijkheden van Google Foto’s. Dit is een nieuwe app om foto’s en video’s op te slaan, speciaal ontwikkeld voor de manier waarop mensen tegenwoordig foto’s maken. Namelijk met smartphones en tablets, en het is belangrijk om de foto’s makkelijk te kunnen bewerken en versturen.

Met Google Foto’s worden automatisch back-ups gemaakt van alle foto’s en video’s, en ze worden automatisch geordend zodat alle beelden snel terug te vinden zijn. U hoeft zich zo geen zorgen meer te maken over onvoldoende opslagruimte op uw telefoon of tablet. Er zijn allerlei extraatjes, zoals handige en innovatieve bewerkingsmogelijkheden om uw foto’s te verbeteren en tot leven te brengen. Een van de andere, leuke aspecten is bijvoorbeeld dat de app soms zelf een selectie foto’s aan elkaar plakt tot een verrassende film.

Alles staat er veilig, beschermd en privé opgeslagen. Foto’s overzetten naar uw pc is met Google Foto’s een kleinigheid; er komen geen aansluitsnoertjes meer aan te pas.