Workshops en themabijeenkomsten

Elk voor- en najaar organiseren wij een tiental workshops en themabijeenkomsten over actuele onderwerpen. Deze duren twee uur.
Inschrijven kan tot een week voor aanvang. De deelnamekosten bedragen €10; uw deelname is pas definitief na ontvangst van uw betaling.
Voor Inloop-abonnees zijn de themabijeenkomsten gratis.

 

Najaar 2019

 
Workshop Wachtwoordherstel na Ziggo        maandag 28 oktober 19.30 uur

Deurne gaat over op de glasvezel en als gevolg daarvan maakt u misschien een overstap naar een andere internetprovider in plaats van Ziggo. In dat geval is het belangrijk om een paar dingen goed in de gaten te houden, anders kunt u mogelijk problemen verwachten. Bijvoorbeeld als u eens een e-mailwachtwoord kwijt bent en dat wilt herstellen. Tot dusver liep dat via Ziggo, maar dat is straks niet meer mogelijk. Uw Ziggo-account is dan immers verdwenen. Heeft u geen maatregelen getroffen, dan hebt u geen enkele mogelijkheid meer om uw email te openen als u uw wachtwoord kwijt bent.

Wat moet u doen om dit soort narigheid te voorkomen? Kom naar de workshop om de valkuilen met ons door te nemen voor het te laat is.

Deelnamekosten € 10.

Inschrijven

 
Workshop E-readers                                   maandag 4 november 19.30 uur

E-readers hebben veel voordelen ten opzichte van papieren boeken. De lettergrootte is bijvoorbeeld makkelijk aan te passen aan wat u nodig hebt, boekenleggers zijn overbodig omdat het apparaat onthoudt waar u gebleven bent, en u kunt makkelijk vanuit huis nieuwe boeken aanschaffen of lenen. Een belangrijk pluspunt is ook dat u er een enorm aantal boeken op kwijt kunt; handig op vakantie bijvoorbeeld.

In deze workshop willen wij de volgende zaken behandelen:

  1. Wat is een e-reader precies en wat zijn de voor- en nadelen van de modellen die op de markt zijn?
  2. Waar zijn ze te koop, en waar moet u bij aanschaf op letten?
  3. Hoe functioneert een e-reader en wat doet u met de verschillende instellingen?
  4. E-boeken kopen, en boeken van anderen op uw e-reader zetten.
  5. Het beheren en terugvinden van boeken.

Let wel op: een e-reader is een apart apparaat. (En dus geen tablet, waar je ook op kunt lezen.)

Deelnamekosten € 10.

Inschrijven

 

 Themabijeenkomst Het toetsenbord          dinsdag 11 november 13.30 uur

Ja, typen kunnen we allemaal wel in meerdere of mindere mate. Maar waarom kunt u op dat toetsenbord van uw computer of laptop sommige tekens maar niet vinden, zoals de €? En waar haalt u de puntjes op de e vandaan als het bijvoorbeeld gaat om ‘ideeën’, of ‘financiële’? Wat betekenen al die pijltjes, en die toetsen met teksten erop, zoals ‘Home’; ‘Delete’ of ‘Num Lock’? En wat moet u met maar liefst twee sets cijfertoetsen?

Tijdens deze themabijeenkomst wordt het allemaal haarfijn uit de doeken gedaan.

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

Inschrijven

 

Workshop iMovie                                    donderdag 21 november 13.30 uur

iMovie is een programma waarmee je video’s kunt maken en bewerken. Het kan alleen op de iPad gebruikt worden; voor een andere tablet is dit programma niet geschikt. U moet ook een iPad hebben waarop minstens het besturingsprogramma iOS 11.4 (of hoger) staat.

Tijdens de workshop gaat u met uw eigen iPad aan het werk. U leert hoe u van een serie foto’s en video’s een prachtige presentatie met geluid en commentaar kunt maken, die overkomt als een gelikte film.

iMovie is heel gebruiksvriendelijk en na de workshop kunt u zeker meteen al zelf aan de slag.

Deelnamekosten € 10.

 Inschrijven

 

Themabijeenkomst Pinterest                 maandag 25 november 19.30 uur

Pinterest is een zoekmachine voor het vinden van ideeën. Die worden ‘pins’ genoemd. Bij Pinterest zijn miljarden ideeën te vinden, bijvoorbeeld voor  uw huisinrichting, knutselprojecten, kook- of bakrecepten, schoonmaaktips, Kerst, vrijetijdsbesteding en nog veel meer. Bent u op zoek naar inspiratie ergens voor, dan vindt u er altijd wel iets.

Wanneer u ‘pins’ ontdekt die u leuk vindt, dan kunt u deze binnen Pinterest groeperen om ze op een voor u handige manier te organiseren en gemakkelijk terug te vinden. Zo fungeert Pinterest als een soort digitaal, persoonlijk prikbord met alles wat u aanspreekt.

Het perfecte koekjesrecept gevonden? Klik op Bewaren! Maar pas op: rondneuzen op Pinterest kan bijna verslavend zijn….  😉

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

 Inschrijven

 

Themabijeenkomst digitale (Kerst)kaarten maken         
28 november 13.30 uur

Kerstkaarten krijgen is nog altijd leuk. Maar ze versturen kan heel wat minder inspirerend zijn. De kosten van papieren kaarten en daarnaast de postzegels om ze te verzenden kunnen aardig oplopen. En wat als u opziet tegen het schrijven van al die kaarten en adressen?

Het alternatief is een digitale kerstkaart. U kunt natuurlijk ook een berichtje doorsturen of op Facebook zetten, maar een digitale kaart is toch heel wat feestelijker. Er zijn verschillende sites die digitale e-cards aanbieden. Maar u kunt ze ook zelf maken, en wat is er nou gezelliger, creatiever en persoonlijker dan dat? Met een eigen digitale kerstkaart komt u origineel uit de hoek!

Er gaat niets boven persoonlijk! Vindt u dat ook, dan bent u bij deze themabijeenkomst van harte welkom.

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

Inschrijven 

 

Themabijeenkomst Google Earth           dinsdag 14 januari 13.30 uur

Wilt u de wereld verkennen? Weten hoe een en ander er in het echt uitziet? Het kan met Google Earth. Dat is een app waarmee u vrijwel elke plek op de wereld kunt opzoeken met behulp van satelliet- en luchtfoto’s. Zo kunt u vanuit uw luie stoel virtuele tours maken door heel veel gebieden. Er zijn bijvoorbeeld unieke locaties te vinden uit de BBC-documentaire Earth. Of u kunt meer dan 30 Amerikaanse natuurparken verkennen, en een virtuele wandeling maken door de Grand Canyon,  Death Valley of Yosemite Park. Ook kunt u allerlei dingen leren over de wereld. Als u bijvoorbeeld ‘Wat is de hoofdstad van Bulgarije?’ intoetst, stuurt Google u naar Sofia en krijgt u via kenniskaarten informatie over de stad en de omgeving. Zelfs aan het delen van uw belevenissen is gedacht. In Google Earth 9.0 kunt u ‘ansichtkaarten’ verzenden van een bijzondere locatie; als uw vrienden die ontvangen, worden ze naar de betreffende plek gestuurd.

Nieuwsgierig geworden? Kom naar onze themabijeenkomst en we laten u het nodige zien! U zult versteld staan.

Deelnamekosten € 10, gratis voor Inloopabonnees.

Inschrijven