WhatsApp

Twee dinsdagmiddagen vanaf 12 maart                                        € 20

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is het nieuwe sms-en voor smartphones: een manier om snel, eenvoudig en veilig  berichten te versturen. Maar in tegenstelling tot sms, is het vrijwel gratis, en u kunt er ook mee telefoneren. WhatsApp is erg populair: in Nederland zijn er 11,2 miljoen gebruikers van de dienst, waarvan 7,8 miljoen de app dagelijks gebruiken. Wereldwijd gebruiken 1 miljard mensen per maand de app, en dagelijks komen er een miljoen bij. Samen versturen ze zo’n 42 miljard berichten per dag. 

Wat kunt u ermee?

Via WhatsApp kunt u berichten sturen en telefoneren met andere smartphones over de hele wereld. Die berichten en gesprekken worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding van uw telefoon. U betaalt dus niet per gesprek of bericht, maar spreekt  uw databundel aan. Gebruikt u WhatsApp via een wifiverbinding, dan is dat helemaal gratis.

Met WhatsApp kunnen gebruikers naast tekstberichten ook bijvoorbeeld foto’s, video’s, geluidsopnames, documenten, locaties en contactgegevens delen. U kunt ook in groepsgesprekken chatten. U voegt dan meerdere personen toe aan een chatbericht. Alle deelnemers ontvangen de berichten en kunnen zelf ook berichten versturen.

De cursus

In deze cursus van twee bijeenkomsten hopen wij u goed op weg te helpen wat het gebruik van WhatsApp betreft. Samen zullen we WhatsApp op uw smartphone installeren. We laten u natuurlijk zien hoe u berichten, foto’s en video’s verstuurt, en hoe u een telefoongesprek voert. Andere onderdelen van de cursus zijn chats en groepsgesprekken, en zaken om op te letten in verband met de veiligheid.

Wat heeft u nodig?

Om deze cursus te kunnen volgen moet u uw eigen smartphone meebrengen. Het maakt niet uit of dit een Android-toestel of een iPhone is.

U kunt zich tot twee weken voor het begin van de cursus aanmelden. Deze twee weken zijn nodig voor de administratieve, financiële en organisatorische voorbereiding. Aanmeldingen die korter tevoren binnenkomen kunnen helaas niet meer in behandeling worden genomen.

Inschrijfformulier