WhatsApp


Twee lessen € 20

Wat is WhatsApp?

WhatsApp is het nieuwe sms-en voor smartphones: een manier om snel, eenvoudig en veilig  berichten te versturen. Maar in tegenstelling tot sms, is het vrijwel gratis, en u kunt er ook mee telefoneren. WhatsApp is erg populair: in Nederland zijn er 11,2 miljoen gebruikers van de dienst, waarvan 7,8 miljoen de app dagelijks gebruiken. Wereldwijd gebruiken 1 miljard mensen per maand de app, en dagelijks komen er een miljoen bij. Samen versturen ze zo’n 42 miljard berichten per dag. 

Wat kunt u ermee?

Via WhatsApp kunt u berichten sturen en telefoneren met andere smartphones over de hele wereld. Die berichten en gesprekken worden verstuurd en ontvangen via de internetverbinding van uw telefoon. U betaalt dus niet per gesprek of bericht, maar spreekt  uw databundel aan. Gebruikt u WhatsApp via een wifiverbinding, dan is dat helemaal gratis.

Met WhatsApp kunnen gebruikers naast tekstberichten ook bijvoorbeeld foto’s, video’s, geluidsopnames, documenten, locaties en contactgegevens delen. U kunt ook in groepsgesprekken chatten. U voegt dan meerdere personen toe aan een chatbericht. Alle deelnemers ontvangen de berichten en kunnen zelf ook berichten versturen.

De cursus

In deze cursus van twee bijeenkomsten hopen wij u goed op weg te helpen wat het gebruik van WhatsApp betreft. Samen zullen we WhatsApp op uw smartphone installeren. We laten u natuurlijk zien hoe u berichten, foto’s en video’s verstuurt, en hoe u een telefoongesprek voert. Andere onderdelen van de cursus zijn chats en groepsgesprekken, en zaken om op te letten in verband met de veiligheid.

Wat heeft u nodig?

Om deze cursus te kunnen volgen moet u uw eigen smartphone meebrengen. Het maakt niet uit of dit een Android-toestel of een iPhone is.


Inschrijfformulier