Word

Vijf lessen                                            € 50

Wat is Word?
Om op de computer teksten te typen gebruik je een tekstverwerker. Dat is een programma speciaal bedoeld om teksten te lezen en te schrijven, te voorzien van afbeeldingen en nog veel meer. Word van Microsoft is de bekendste tekstverwerker. Het maakt deel uit van het kantoorpakket Office van Microsoft. Daarin zitten ook andere programma’s, zoals het rekenprogramma Excel, en PowerPoint voor diavoorstellingen. U koopt het pakket (of alleen Word) en zet het op uw computer, of u sluit een abonnement op Office 365 af waarbij u steeds opnieuw betaalt voor het gebruik van het Office-pakket. Word werkt hetzelfde of u dit nu hebt gekocht of er een abonnement op hebt genomen.

Wat kun je ermee?

Met Word kunt u teksten typen, opslaan, uitprinten en via e-mail versturen. Maar er is nog veel meer. Bijvoorbeeld allerlei fraaie opmaakelementen om de teksten aantrekkelijk te maken, zoals leuke plaatjes, bewegende animaties en foto’s, en allerlei lettertypen in mooie kleuren. U kunt er zelfs een heel boek mee maken.

De cursus

Met deze cursus krijgt u de basisbeginselen van Word onder de knie. Hiermee zet u aan het eind van de cursus een mooi document in elkaar. Van het aanmaken van een nieuw document gaat u via het opmaken van tekst en afbeeldingen naar een compleet resultaat.

In deze cursus komen de volgende onderwerpen aan bod:  

  • De basis: het programma starten en een document aanmaken. Het document opslaan, openen en afdrukken
  • Tekst: tekst typen en opmaken, tekst invoegen vanaf internet, opsommingen maken, tekst laten inspringen, een tabel invoegen en de spellingcontrole gebruiken
  • Afbeeldingen: een afbeelding invoegen en vervolgens uitlijnen met tekst, de grootte aanpassen, bijsnijden en opmaken.

Wat hebt u nodig?
Voor deze cursus hebt u de Nederlandse versie van het programma Word nodig. De cursus is gemaakt voor Word 2016. Hebt u een oudere versie van Word, bijvoorbeeld Word 2010 of Word 2013, dan is de cursus ook uitstekend te volgen. Er kunnen wel enkele stappen iets afwijken.

Inschrijfformulier