Workshops

Elk voor- en najaar organiseren wij tien of meer workshops voor  belangstellenden. Daar brengen wij u graag op de hoogte van nieuwe en/of interessante mogelijkheden met uw PC, tablet of smartphone.
De workshops kosten €10 per keer voor alle deelnemers, en duren circa twee uur. Inschrijven kan tot een week voor aanvang. Uw deelname is pas definitief na ontvangst van uw betaling.
 

Voorjaar 2020

NPO start                                                                     Woensdag  4 maart, 13.30 uur

NPO Start is een service van de Nederlandse Publieke Omroep. Het biedt de mogelijkheid om eerder uitgezonden TV-programma’s later te bekijken op uw computer of tablet. Zo worden er bijna 20.000 verschillende uitzendingen aangeboden. NPO Start is in de plaats gekomen van het vroegere ‘Uitzending gemist’ en ‘NPO gemist’.

Met NPO Start kunt u echter niet alleen programma’s terugzien, u kunt er ook live TV mee kijken. Handig als u ergens in huis bent waar geen TV-toestel staat, of als uw partner een andere uitzending wil zien dan uzelf (dan wel met koptelefoon…)

Het is een gratis service, en er zijn verschillende abonnementen. In België bestaat iets soortgelijks: VTM Go.

Tijdens deze workshop leggen wij uit wat de verschillende mogelijkheden zijn, hoe het in zijn werk gaat, en hoe u NPO Start/VTM Go ook op uw TV-toestel kunt gebruiken.

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 25 februari)


Valkuilen  bij glasvezel                                        Donderdag 5 maart, 13.30 uur

Deurne gaat over op de glasvezel en als gevolg daarvan maakt u misschien een overstap naar een andere internetprovider in plaats van Ziggo. In dat geval is het belangrijk om een paar dingen goed in de gaten te houden, anders kunt u mogelijk problemen verwachten. Bijvoorbeeld als u eens een e-mailwachtwoord kwijt bent en dat wilt herstellen. Tot dusver liep dat dan via Ziggo, maar dat is straks niet meer mogelijk. Uw Ziggo-account is verdwenen, en u hebt geen enkele mogelijkheid meer om uw email te openen.

Wat moet u doen om dit soort narigheid te voorkomen? Kom naar de workshop om de valkuilen met ons door te nemen voor het te laat is.

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 26 februari)


E-readers                                                                      Maandag 30 maart, 19.30 uur

E-readers hebben veel voordelen ten opzichte van papieren boeken. De lettergrootte is bijvoorbeeld makkelijk aan te passen aan wat u nodig heeft, u heeft geen boekenlegger meer nodig omdat het apparaat onthoudt waar u gebleven bent, en u kunt makkelijk vanuit huis nieuwe boeken aanschaffen of lenen. Een belangrijk pluspunt is ook dat u er een enorm aantal boeken op kwijt kunt; handig op vakantie bijvoorbeeld.

In deze workshop willen wij de volgende zaken behandelen:

  1.  Wat is een e-reader precies en wat zijn de voor- en nadelen van de modellen die op  de markt zijn?
  2.  Waar zijn ze te koop, en waar moet u bij aanschaf op letten?
  3.  Hoe functioneert een e-reader en wat doet u met de verschillende instellingen?
  4.  E-boeken kopen, en boeken van anderen op uw e-reader zetten.
  5.  Het beheren en terugvinden van boeken.

Let wel op: een e-reader is een apart apparaat en dus geen tablet, waar je ook op kunt lezen.

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 22 maart)


Spotify                                                                               Dinsdag 28 april 13.30 uur

Spotify is een van oorsprong Zweedse dienst die sinds 18 mei 2010 ook door Nederlanders is te gebruiken. Centraal bij de dienst staat het luisteren naar muziek. Met Spotify kunt u  cd’s en losse nummers van allerlei internationale en Nederlandse artiesten beluisteren via de computer. Opslaan van de nummers op uw computer zonder deze te kopen is niet mogelijk, wel het rechtstreeks beluisteren ervan. Dat heet ‘streaming muziek’.

Er zijn meerdere varianten. Spotify Free is de gratis variant waarbij u onbeperkt muziek kunt luisteren op uw computer, tablet en smartphone. U krijgt dan wel tussen sommige nummers in reclame te horen. De opbrengsten daarvan maken het mogelijk dat Spotify de dienst gratis kan aanbieden. Voor € 9,99 per maand kunt u de dienst ook offline gebruiken, en krijgt u geen reclame te horen.

Tijdens de workshop bespreken we de gratis variant die u kunt downloaden, en laten we zien hoe het in zijn werk gaat.

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 20 april)


Een fotoboek maken                                            Donderdag 2 juni, 13.30 uur

Vroeger plakte iedereen zijn of haar foto-albums in met afzonderlijke afdrukken. Maar tegenwoordig willen veel mensen graag een fotoboek maken, en als één geheel laten printen. Dat is niet alleen aantrekkelijker en handiger, maar vaak ook veel goedkoper, en het is een leuke, creatieve activiteit. Wilt u het eens proberen en bent u op zoek naar de kneepjes van het vak, dan is deze workshop een uitstekende kennismaking. 

Een fotoboek maken en laten afdrukken kan bij een groot aantal aanbieders. Wij gebruiken in deze bijeenkomst het programma Albelli.  Andere firma’s leveren echter ook prima producten.  Als u na deze workshop thuis aan de slag gaat met een andere aanbieder, dan weet u toch in ieder geval al het nodige, en de principes zijn overal hetzelfde.

We behandelen niet alleen het plaatsen van foto’s en teksten in het fotoboek, maar ook het gebruiken van verschillende achtergronden, leuke ideeën om het boek aantrekkelijker te maken en nog allerlei andere tips.

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 25 mei)


Navigeren op de fiets                                                     Dinsdag 9 juni, 13.30 uur

(Met korte excursie – bijzonderheden volgen nog.)

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 1 juni)


Tips voor het maken van een website             Donderdag 11 juni, 13.30 uur

(Bijzonderheden volgen nog.)

Kosten € 10 voor alle deelnemers.

Inschrijven (t/m 3 juni)